Google плаща $9 млрд. на Apple, за да остане търсачка по подразбиране при iOS

0
33
Google плаща $9 млрд. на Apple

Google e номер едно търсачка в света, защото показва точно и бързо резултатите, но причината е и че си плаща, за да бъде на върха. За да запази господството си Google ще плати допълнителни $9 млрд. на Apple, за да останат търсачка по подразбиране в iOS, съобщават от Business Insider.

Според Rod Hall от Goldman Sach тази сума се сформира пропорционално на броя търсения, които са дошли от платформата на Apple, от интернет браузъра Safari и дигиталния асистент Siri. Разбира се, това не е нещо ново и практиката Google да плащат на Apple, а и не само на тях, има своята история назад в годините.

Google плащат своята такса за всеки един iPhone потребител, които според BMO Capital Markets не са никак малко. Тяхна информация сочи, че активните iPhone потребители през 2017-а година са били 715 милиона. Спрямо тези данни излиза, че от Google плащат по 10$ годишно за всеки един iPhone потребител.

Въпреки крупните суми, които плащат от гиганта обаче, потребителите на iOS и Safari имат възможността ръчно да променят търсачката по подразбиране от Settings-> Safari->Search Engine, където могат да избират между Google, Yahoo, DuckDuckGo или Bing. Можем да сме сигурни обаче, че твърде малко от тях се възползват от възможността.

За следващата година финансови анализатори считат, че сумата, която Google плащат на Apple ще се увеличи още и тя ще удари $12 млрд.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Ако използвате Skype версия 7 за Windows сте заплашени от опасен бъг
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments