Google подобрява борбата с детската порнография в интернет

0
33
Google подобрява борбата с детската порнография в интернет

От Google продължават вечната борба с материалите в интернет, които съдържат сексуално съдържание с деца и обявиха, че този път ще използват изкуствен интелект, както и нов приложно-програмен интерфейс (API). Новият API ще помогне за много по-бързото идентифициране на подобни материали, а също така ще пречи на разпространителите им.

Досега компаниите трябваше да следят за съдържание с детско порно като сравняваха изображенията с предварително приготвена база данни от предварително заловени материали. Новият API обаче премахва нуждата от това и ще сканира и обработва снимките посредством неврални мрежи и изкуствен интелект. Заподозрените материали ще бъдат с приоритет, което ще повиши скоростта на преглед.

От Google обещават, че новото начинание ще позволи на компаните да идентифицират и да съобщават за намерени материали с детска порнография с цели 700% по-бързо. Новият приложно-програмен интерфейс е наличен абсолютно безплатно за различни неправителствени организации и корпоративните партньори на Google.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Учени от MIT работят по безжична Wi-Fi технология, която е три пъти по-бърза от досегашната (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments