Google поправи бъг при Android телефони отдалечено. Извинява се за проблема

0
42
Google поправи бъг при Android телефони отдалечено. Извинява се за проблема

По-рано тази седмица някои потребители с Android Pie започнаха да изпитват странни проблеми със своите телефони. Много от тях се оказаха с включено спестяване на батерията, при това при пълен заряд, без тя да е изхабена. Някои Google Pixel потребители съобщават, че функцията се е включвала дори и при 99% заредена батерия.

Малко след различни хора започнаха да се оплакват в Reddit, откъдето се разбира, че засегнатите устройства са Essential PH-1, Nokia 7 Plus, Google Pixel 2, OnePlus 6 и Google Pixel 2 XL.

От Google признаха за проблема, извиниха се за него и обявиха, че той се дължи на експеримент, който е целял да тества възможностите на функцията за пестене на батерията и е трябвало да се изпробва при определен брой хора. Поради неизвестни засега причини обаче тестовите конфигурации са попаднали и при обикновени потребители.

Google отстраниха проблема отдалечено, връщайки настройките за пестене на батерията до техните стойности по подразбиране, но промяната на тези настройки отдалечено, без знанието на потребителите, които така и не са разбрали как се е случило това, отново повдигна вежди и породи нови съмнения относно поверителността.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Нова вълна от криптовируси за празниците
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments