Google пуска нова услуга за съобщения

0
58
Google пуска нова услуга за съобщения

От Google пускат нова услуга за съобщения, която може да се окаже полезна за много потребители.

Въпреки че тази година Google премахнаха услугата за съобщения от YouTube, от компанията сега пускат нова услуга, но този път при Google Photos.

Google Photos е инсталирана от над милиард потребители и по това личи, че е харесвана и много използвана услуга за бекъп на изображения. Това е и причината от Google да я инсталират предварително при повечето Android устройства. Сега тази услуга ще се подобри и с добавянето на възможност за изпращане на съобщения без да се напуска приложението.

Освен изпращане на съобщения между потребителите, ще се позволява и изпращането на снимки и видео, които няма да бъдат компресирани, а причината за това е, че още с качването си изображенията биват компресирани.

За да споделите изображение или видео файл само трябва да изберете Share и ще се появи опцията за споделяне в Google Photos „Send in Google Photos“, откъдето можете да изберете име от вашите контакти.

Google пуска нова услуга за съобщения 3

По този начин вече можете много по-лесно да споделите снимка или видео, защото се елиминира нуждата да създавате цял албум само заради споделянето на един файл. Добавена е и възможност за харесване на споделеното съдържание.

От Google подчертават, че целта на новата услуга за съобщения не е да замени чат приложението, което вече използвате. Като минус засега може да се отчете фактът, че услугата е трудно видима и някои потребители може и да не я забележат, но е възможно от Google да променят това в бъдеще.

Ако все още при вас чат функцията Google Photos все още не е налична, не се притеснявайте. Тя ще се спуска регулярно и на малки порции към потребителите, които използват Android, iOS и уеб приложението.

Прочетете още:  Излезе GNOME 3.30.1 с множество поправки на различни проблеми
5/5 (1 Review)