Google пуска тъмна тема за YouTube при Android. Ето как да я включите

0
68
Google пуска тъмна тема за YouTube при Android. Ето как да я включите

Изглежда от Google мислят за потребителите, които са обсебени от тъмните теми и се опитват да ги приложат навсякъде. И докато по-напредналите от тях винаги могат да настроят всякакъв изглед за страниците, които посещават, то за други тази задача е непосилна. Причината тъмните теми да са предпочитани от някои потребители са различни – от въпрос на вкус, до щадене на очите и дори до разпространеното мнение, че тъмните теми пестят батерията. Трябва да отбележим обаче, че това важи само за AMOLED дисплеите.

Ето, че сега, информация, изнесена от 9to5Google сочи, че подобна опция вече бива спускана към ограничен брой потребители на Android. Първоначално тъмният режим при YouTube беше наличен за десктоп потребителите още през 2017-а година, а в началото на 2018-а се появи и за потребителите на операционната система на Apple iOS. И колкото и да е странен този ход на Google, предпочитайки да пусне функцията първо за конкуретна операционна система, то най-сетне изглежда, че и потребителите на Android ще могат да се възпозват от нея.

Ако сте сред щастливците, които вече са получили тъмната YouTube тема при Android, приложението автоматично ще премине на тъмен режим и ще ви уведоми за това. Също така функцията може да бъде изключена или включена ръчно от Settings->General. При Remind me to take a break опцията ще намерите бутон, който включва и изключва тъмната тема.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux дистрибуцията Netrunner Rolling 2018.08