Google пусна системата Play Protect за защита на Android устройствата (видео)

0
22
Google пусна системата Play Protect за защита на Android устройствата (видео)


От днес е активна Google Play Protect, която защитава Android устройството ви като върви във фонов режим и проверява програмите и игрите за зловредни действия.

Google Play Protect беше анонсиран през май месец тази година на Google I/O конференцията и представлява преработена версия на Verify Apps.

Ако открие зловредно или подозрително действие от някоя игра или приложение, Play Protect го спира и изкарва предупреждение в зоната за уведомления. Ако прецени, че действията са прекалено опасни, то може и да се пристъпи към изтриване на приложението.

При наличието на непознато приложение Play Protect ще го изпрати към сървърите на Google за анализиране.

За още по-голяма защита, когато сваляте приложения от Google Play Store, те ще минават през малуер филтъра на новата система, преди да се инсталират на телефона, таблета и пр., като по този начин потребителите ще са сигурни, че приложенията и игрите са безопасни.

За да може да бъде използван Play Protect има изискване устройството да има Google Mobile Services 11 или по-нова версия и може да бъде активиран от Settings->Google->Security. Там ще намерите намиенование Verify Apps или Play Protect. Може да се активира от опцията Scan device for security threats.

На по-късен етап, когато новата защитна функция ще бъде налична за всички потребители, тя ще бъде видима в менюто на Google Play, под името Play Protect.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  10th Gen Intel Core i7 мобилен процесор бие AMD Ryzen 9 3900X за десктоп