Google създават своя собствена игрова конзола и стрийминг услуга

0
44
Google създават своя собствена игрова конзола и стрийминг услуга

Нова информация, публикувана от The Information сочи, че след двегодишна усилена работа, от Google възнамеряват да стартират своя собствена стрийминг услуга, която ще е облачно-базирана и ще се нарича „Yeti“. Тя ще наподобява на PlayStation Now услугата, която предлагат от Sony и по същия начин с един профил потребителите получават достъп до хиляди игри.

Идеята на подобна услуга е, че се елиминира нуждата потребителят да притежава мощен хардуер, като всички нужни изчисления се извършват от страна на облачните сървъри. Това, разбира се, изисква много бърз интернет, както и много добра облачна инфраструктура, която от Google вече притежават.

Засега няма официален коментар от Google, но последните разработки подсказват, че се разработва и игрова конзола, която да може да се използва с новата услуга. Към момента за проби се използва Chromecast. Предстои да видим дали услугата ще е налична за всякакви устройства, включително и Chromecast или само за специален нов хардуер.

От Google обмисляха стартирането на услугата още през миналата година за коледните празници, но поради неназовани причини това не се случи. Към момента няма и информация относно крайния срок или цените, но ще е интересно да се види как ще се позиционира новата услуга на пазара.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Програмисти искат отваряне на кода в администрацията