Google се присъедини към .NET Foundation

0
29
Google се присъедини към .NET Foundation


Днес Google Cloud се присъедини към Technical Steering Group при .NET Foundation.

Очевидно днес е ден за изненади – след като Майкрософт се присъединиха към Linux Foundation, сега и Google се присъединяват към Technical Steering Group при .NET Foundation.

Продуктовият мениджър на Google Cloud Chris Sells казва в свое изявление:

„Google от много време насам е активен участник при .NET и взема дейно участие при ECMA (European Computer Manufacturers Association) спецификацията за C#. Сега, когато се присъединяваме към Technical Steering Group при .NET Foundation, още повече разширяваме нашето участие. Щастливи сме от факта, че можем да работим с индустрията и да помагаме на .NET, която вече е една чудесна отворена платформа за разработчиците в корпоративната сфера.“

Sells казва още, че Google има дълъг списък с .NET библиотеки за над 200 за техните облачни услуги, а съвсем скоро са добавили и нейтив GCP поддръжка за Visual Studio и PowerShell и обещава, че компанията ще продължи да помага на .NET и за в бъдеще.

От своя страна от .NET Foundation заявиха, че от Google са едни от най-големите поддръжници на проекта през последните няколко години и са имали ключова роля при стандартизирането на ECMA за C#, както и при решаването на множество проблеми.

„Работата на Google е много полезна за Technical Steering Group и ние сме щастливи, че те се съгласиха да се присъединят към нас, за да помогнат за бъдещето на платформата. Със сигурност сега е много добро време да бъдеш .NET разработчик!“, казват още от фондацията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Unreal Engine 4.21. Linux получава множество подобрения