Google ще използва собствено блокиране на реклами в Chrome

0
36
Google ще използва собствено блокиране на реклами в Chrome


Има слухове, че от Google са решили да предоставят вградено блокиране на реклами за десктоп, което ще е включено по подразбиране.

Подобен ход може да изглежда странен на пръв поглед, защото Google правят много пари от онлайн рекламите.

Това решение е по-скоро защитна реакция спрямо другите варианти за блокиране на реклами, отколкото искрено желание на компанията, съобщават от The Wall Street Journal, цитирайки хора, които са запознати с бъдещите планове на Google.

Логиката на вградено блокиране на реклами в Google Chrome е такава, че след като той е наличен по подразбиране, хората ще предпочитат да използват него, вместо другите алтернативи, така както това се случва в момента с Opera.

Тогава това ще позволи на Google да показва на потребителите някои „приемливи“ реклами. Според изданието това намерение ще бъде обявено до седмици.

Блокирането на реклами се възприема като заплаха за онлайн рекламирането и много компании плащат на различните разработчици, за да бъдат показвани някои от техните реклами.

Google например плащат на разработчика на AdBlock Plus, за да бъдат част от програмата „Приемливи реклами“ на приложението, което позволява някои реклами да преминават през филтрите на добавката.

Рекламите се определят като приемливи от така наречената „Коалиция за по-добри реклами“, група, в която и Google участва като член. Коалицията издаде през март месец своите стандарти за приемлива реклама и определи някои граници на потребителско търпение и възприятие.

Това означава, че Google ще определя какви реклами ще виждат потребителите на Google Chrome, въпреки че използват инструмент за блокиране на реклами. И докато потребителят не изключи евентуално вградената опция за блокиране на реклами, то Google ще решава какво ще бъде преживяването му в Интернет.

Прочетете още:  Излезе Mesa 19.3.3 с множество подобрения

От Google обаче отказват да „коментират слухове и спекулации“, като потвърждават, че работят в тясно сътрудничество с Коалицията за по-добри реклами, за да открият различни начини за прилагането и спазването на стандартите за по-добри реклами, утвърдени от Коалицията.

0/5 (0 Reviews)