Google си купи екип от HTC Pixel

0
48
Чип може да спре епилептичните припадъци


Сделката между Google и HTC вече е официална, но тя се различава от очакванията. HTC продължава да прави смартфони и остава независима.

Google не купува HTC, както повечето хора очакваха, а всъщност си купува екип от тях, в замяна на което от HTC получават $1.1 млрд. долара. В сделката е включен и неизключителен лиценз за интелектуална собственост на HTC.

По този начин HTC остава независима компания и ще продължи да произвежда телефони. Google придобиват 2,000 HTC служители, но нито една тяхна фабрика.

Сделката беше обявена от бившия изпълнителен директор на Моторола и сегашен старши вице президент на хардуера при Google Rick Osterloh, който обяснява в блог пост, че с тази сделка някои таланти от HTC ще преминат към Google като част от хардуерната организация.

Много от служителите на HTC, които отиват в Google са всъщност ветерани от Pixel екипа, което ще позволи на компанията да създава смартфони, които се различават от тези на конкуренцията.

HTC получава 1.1 млрд. долара, които ще използва, за да продължи съревнованието си с конкуренцията при смартфоните и виртуалната реалност (VR).

В изявление за печата от HTC заявяват, че продажбата на Pixel екипа ще даде на компанията по-добра организация, по-висока оперативна ефективност и финансова гъвкавост и казват, че ще бъдат тук и за в бъдеще, като ще продължат да притежават един от най-добрите инженери, които дори вече работят по следващия флагман.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Атаката Download Bomb отново е тук и засяга браузърите Chrome/Chromium, Firefox, Opera, Brave, Vivaldi