Google сменят Ubuntu-базираната дистрибуция с Debian-базирана

0
39

Повечето потребители знаят, че Google преди години забраниха използването на Windows на десктоп машините в компанията, а ако това все пак се налага, служителят трябва да подаде специално искане, което се разглежда, за да бъде то одобрено или отхвърлено.

Linux дистрибуцията, която се използваше досега беше Ubuntu-базираната дистрибуция Goobunu. Тази дистрибуция се основава на версиите на Ubuntu с удължена поддръжка (LTS), а Google са дълги години клиенти на Canonical, компанията, която разработва Ubuntu, по програмата Ubuntu Advantage Program.

На Debconf17 миналата година обаче, от Google обявиха, че ще сменят Goobunu в полза на Debian-базираната gLinux, която ще използва Testing клона на дистрибуцията, но тази новина така и не достигна до повечето потребители и остана някак си незабелязана.

Според информация, изнесена от MuyLinux, gLinux е разработена на базата на кода на Debian Testing, което ще позволи на Google да добавят свои доработки. Вече е разработен и инструмент за инсталации без обслужване, което да улесни процеса максимално.

Canonical губят един голям клиент, а Debian печелят такъв и ще могат да се възползват от ситуацията по най-добрия начин, прилагайки различни направени от Google промени и в своите разработки.

Засега от Google не са оповестили причината за своето решение.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт ще използва три различни имена за Windows 10 Redstone 3
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments