Google спират Google Instant функцията при търсене

0
40
Google спират Google Instant функцията при търсене


Гигантът Google съобщи, че напълно спира функцията Google Instant, която предоставя на потребителя предложения, когато той започне да пише в търсачката.

Причината за това е, че вече 50% от търсенията в Google се осъществяват от мобилни устройства и изглежда, че ще продължават да растат.

Както може би сте забелязали, когато търсите през мобилно устройство, функцията Google Instant не е активна, както е това при десктоп.

За да създадат консистентност между устройствата, от Google са преценили, че трябва да спрат Google Instant и по този начин да предоставят на потребителите едно и също преживяване навсякъде.

Google Instant беше пуснат през 2010-а година и още с въвеждането на някакъв текст, търсачката започна да предлага различни резултати, без нуждата да се натиска ентър, което беше посрещнато с разнопосочни мнения. Някои потребители дори намериха начин да ги спрат.

Сега, след като Google Instant бъде премахнат, при писане в полето за търсене няма да се появяват никакви резултати и предложения, докато не натиснете ентър точно както е при мобилните устройства.

Според Google причините за това решение са, че начините на търсене и интеракция са се променили от 2010-а година насам:

„Имайки предвид това, решихме да премахнем Google Instant, за да можем да се фокусираме върху предоставянето на още по-бързо търсене, което е по-гладко при всички устройства.“

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Sony показа Xperia XZ и Xperia X Compact