Google Stadia е безплатна. Трябва ви само Gmail акаунт

0
100
Google Stadia

Linux-базираната Google Stadia услуга е безплатна за поддържаните страни. Необходим ви е само Gmail акаунт.

Linux-базираната гейминт стрийминг услуга Google Stadia е безплатна за всички потребители в 14-те официално поддържани държави. Всичко, което ви е необходимо е само Gmail акаунт, за да можете да се възползвате от основния „Base“ абонаментен план напълно безплатно. Базовият блан е ограничен до 1080p резолюция и 60 кадъра в секунда.

С това обаче не свършва всичко. Pro планът, който струва $129, сега е пуснат за безплатна проба в продължение на цели два месеца. Помислено е и за потребителите на „Premium“ плана, които няма да плащат нищо за следващите два месеца, а всички тези мерки от Google обясняват, че предприемат заради пандемията от коронавируса COVID-19.

Вицепрезидентът на Google Phil Harrison обяснява, че това са трудни времена, в които видео игрите могат да се окажат лесен начин за социализиране в период, в който всички трябва да си останем вкъщи. Това е и причината от Google да предоставят Stadia на всички потребители от 14-те поддържани държави безплатно за два месеца.

За да могат да се справят с предстоящия наплив от потребители, от Google внасят някои промени в услугата и сега резолюцията по подразбиране се променя от 4K на 1080p. Това обаче не забранява използването на 4K, като потребителите могат ръчно да преминат на тази резолюция. От Google просто се надяват с изключването на 4K по подразбиране по-малко потребители да включат на по-висока резолюция и по този начин да се намали товарът върху сървърите.

Ако се възползвате от безплатния за два месеца „Pro“ план, то ще получите девет игри напълно безплатно, някои от които Destiny 2, SteamWorld Dig 2 и GRID. Разбира се, възможността за закупуване на допълнителни игри от Stadia Marketplace е винаги налична, но трябва да се има предвид, че изборът е доста ограничен, защото към момента се предлагат общо 38 игри.

Прочетете още:  Излезе Lutris 0.5.4 с множество поправени проблеми

14-те държави, които се поддържат от Stadia са Финландия, Швеция, Норвегия, Дания, Белгия, САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Ирландия, Германия, Холандия, Италия и Испания.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

5/5 (2 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments