Google стана платинен член на Linux Foundation

0
29
Google стана платинен член на Linux Foundation

Google отдавна са член на Linux Foundation, но не бяха сред най-големите дарители и до момента бяха със „сребърен“ статус. Сега от компанията са решили да вдигнат годишните дарения към фондацията от $100 000 на $500 000, което автоматично им дава „платинен“ членски статус, което е най-високото ниво на членство.

Шефът на оупън-сорс стратегията при Google Cloud Сара Новотни казва:

Отвореният софтуер е важна част от културата на Google и ние отдавна виждаме потенциала за бързо разрастване на отворените екосистеми; виждаме, че те са по-устойчиви и по-адаптивни към промените, създавайки по-добър софтуер.

Работейки в тясно сътрудничество с фондацията, ние сме по-добре ангажирани с общността и ще продължим да създаваме екосистеми, от които всички имат полза.“

С получаването на платинено членство от Google ще имат и по-голям достъп до знанията на фондацията, достъп до различни технически и правни теми и повече опит в отворения код. От Google автоматично получават и място в борда на директорите на Linux Foundation.

Другите платинени членове на Linux Foundation са Cisco, Samsung, Fujitsu, Huawei, HITACHI, Microsoft, IBM, Intel, NEC, Qualcomm, VmWare, Oracle, Tencent. Сред златните членове се срещат големи имена като Тoyota, Facebook, Toshiba, openSUSE, Panasonic, Citrix, Dell и други. Пълния списък можете да разгледате тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Холивуд преминава на отворен код
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments