Google стартираха голяма сделка с Рено-Нисан-Мицубиши

0
43
Google стартираха голяма сделка с Рено-Нисан-Мицубиши

Страничният проект на Google Android Auto направи следващата си голяма стъпка. Не е тайна, че инфотейнмънт системите в автомобилите страдат от различни проблеми и бавно представяне. За да промени това, гигантът Google се съюзява с друг гигант в лицето на концерна Рено-Нисан-Мицубиши, започвайки дългогодишно сътрудничество за вграждане на Android в техните автомобили.

Оборудваните с Android инфотейнмънт системи автомобили се очакват да излязат през 2021-а година. Те ще предоставят и други Google услуги като гласови обаждания, Google Play приложения, гласов асистент и пр. Системата ще дойде с Alliance Intelligent Cloud, което ще позволи отдалеченото актуализиране на софтуера и диагностицирането на автомобила. Очаква се съвместимост и с мобилната операционна система iOS на Apple.

Концернът Рено-Нисан-Мицубиши е водещ в света по продажби с над 10.6 милиона продадени автомобила за 2017-а година. Надеждите са с помощта на Google и тяхната система продажбите да скочат до 14 милиона автомобила, покачвайки приходите на концерна до $240 млрд. годишно до края на 2022-а година.

Остава да се види дали плановете на двата гиганта ще съвпаднат с интересите на потребителите, което ще се разбере с времето. Осланяйки се на факта обаче, че много хора така или иначе използват различни услуги на Google, то има голяма вероятност да харесат една кола с Android, който ще им предостави множество удобни и полезни функции и може да се превърне в незаменим помощник.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Сега Ubuntu 16.04 за Raspberry Pi 2 и 3, както и RaspEX, включват Kodi и Fluxbox