Google започва да предлага Android Things – операционната система за IoT устройства

0
49
Google започва да предлага Android Things - операционната система за IoT устройства

На Build 2018 гигантът Google съобщи за излизането на версия 1.0 на своята нова операционна система за интернет на нещата (IoT) устройства Android Things. Операционната система беше анонсирана за пръв път през 2016-а година, като разработчиците ще могат да се възползват от Google Cast, Google Assistant и машинното обучение на Google.

От Google обещават да осигурят дългосрочна поддръжка за Android Things в период от три години, в който операционната система ще получава актуализации по сигурността и стабилността. Тя ще използва за бекенд инфраструктурата за търсене на Google, за да получава тези актуализации, както и API за разработчици и поддръжка за сертифициран хардуер.

Списъкът с първите устройства, които са сертифицирани също е тук. Сред тях фигурират NXP i.MX8M, Qualcomm SDA624, Qualcomm SDA212, MediaTek MT8516NXP Pico i.MX7D, Raspberry Pi 3 Model B и още. Това означава, че новата операционна система ще намери място в множество устройства, като вече се използва при смарт говорителите на LG, смарт дисплеите на Lenovo, LG и JBL, iHome и др.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ето как да защитите компютъра и и телефоните си от Meltdown и Spectre
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments