Графичната среда MATE 1.14 идва с множество подобрения

0
35
MATE Linux


Екипът от разработчици, който стои зад разработването на MATE графичната среда анонсираха днес версия 1.14.

Като се има предвид, че новото издание скача директно от версия 1.12.1, очевидно това е много важен ъпдейт за графичната среда, която се стреми да запази духа на GNOME 2 сред Linux потребителите.

„След петмесечно разработване екипът на MATE Desktop е горд да представи новата 1.14 версия. Искаме да благодарим на всеки един участник и на всеки един потребител“, се казва в днешен анонс.

В новата версия е добавена по-добра поддръжка за GTK+3, особено за изданието GTK+ 3.20. Премахват се стария mate-conf-import инструмент и MateConf скрипта. Добавена е по-добра поддръжка за Client Side Decorations, приложенията MATE System Monitor и Mozo за портнати към GTK+3, MATE Panel, MATE Terminal и MATE NetSpeed Applet получават подобрения, както е и възможно да се разреши или забрани OSD на Volume and Brightness.

Добрата новина за Ubuntu потребителите е, че MATE 1.14 се е появила в Ubuntu репозиториите, така че те могат да ъпдейтнат своята графична среда.

За по-голяма точност трябва да отбележим, че точната версия на MATE Desktop е 1.14.0, което означава, че е стабилна версия от нов клон. Това пък от своя страна означава, че е напълно безопасно да се осъществи ъпгрейд от 1.12.1 или предишна версия към нея.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Нов малуер се възползва от God Mode режима в Windows