Хак позволява да актуализирате Windows 7

0
164
Windows 7

Ако все още използвате Windows 7, ето начин да получите най-новите актуализации от Майкрософт.

След като поддръжката за Windows 7 приключи официално, много потребители, които не искат да преминат към Windows 8 или Windows 10, са поставени под риск от различни опасности, защото от Майкрософт вече няма да предоставят кръпки по сигурността.

За щастие на тези потребители от Майкрософт предоставят удължена поддръжка срещу заплащане Extended Security Updates (ESU) за бизнеса и точно при нея е намерен начин, който може да се използва и от обикновени потребители, които не са си платили за удължена поддръжка.

При предоставената от Майкрософт ESU поддръжка клиентите заплащат по $25 на устройство през първата година, а през втората година цената скача двойно на $50. Както и сами се досещате, през третата година цената още един път набъбва двойно и става $100. Това се очертава като още един добър източник на доходи за Майкрософт, при това за операционна система, която вече официално е излязла от употреба.

И докато обикновените потребители нямат опция да си платят за удължена поддръжка, защото ESU се предлага само за корпоративни клиенти, то от deskmodder.de съобщават, че е намерен начин и обикновените потребители да получават ESU ъпдейти за Windows 7.

Използвайки този хак, потребителите ще получават всички актуализации, въпреки спряната на 14-и януари поддръжка. Притеснения е имало около спуснатият вчера Patch Tuesday, но дори и след неговото инсталиране хакът продължава да работи успешно.

Новите актуализации обаче не могат да бъдат интегрирани в ISO и те могат да бъдат получени само онлайн.

От Майкрософт или не се интересуват от този хак или все още не знаят за него, но е ясно, че е въпрос на време преди той да бъде блокиран. Можете да се възползвате да актуализирате вашия Windows 7, докато все още е възможно.

Прочетете още:  Изтекло видео показва новия сгъваем телефон на Майкрософт с Android
5/5 (1 Review)