Хакерите, които хакнаха HBO публикуваха втора поредица от важни файлове. Изискват милиони като откуп

0
897
Човекът


Днешното изтичане на данни съдържа конспект на целия седми сезон, сценария на петия епизод и конфиденциални имейли на шефове от HBO.

След като миналата седмица хакери пробиха сървъра на HBO и бяха откраднати 1.5TB данни под формата на сценарии и неиздавани серии от Ballers, Room 104 и Game Of Thrones, сега хакерите идват с искане за откуп и с още изтекли данни.

Сред изтеклите данни са имейли на шефове от HBO, конспект на целия седми сезон и сценария на петия епизод от този сезон. Кибер престъпниците са постнали линк към интернет кеш, където са се намирали вътрешни документи.

Първи за изтичането са разбрали от Hollywood Reporter, след като са получили имейл с девет файла, които са били озаглавени „Конфиденциално“ (Confidential), плюс сценария на петия епизод от седми сезон на Game Of Thrones, озаглавен в имейла като „Script GOT7“.

Те също така са изпратили и писмо на HBO, в което искат милиони под формата на откуп, за да не публикуват в бъдеще все още неиздавани серии и друга информация. Кибер престъпниците твърдят, че от HBO са седемнадесетата им поред цел и досега само три от тези цели не са си платили.

Престъпниците също така са изпратили и видео съобщение на изпълнителния директор на HBO Richard Plepler, в което казват, че им е отнело 6 месеца да пробият мрежата им и HBO са били една от най-трудните им цели, но все пак са успели.

От HBO съобщават, че в момента тече разследване по случая и се работи денонощно с правоохранителни агенции и фирми за кибер сигурност.

Прочетете още:  Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне
0/5 (0 Reviews)