Хакнаха HBO. Откраднат е сценарий на Игра на тронове

0
43
Човекът


Хакери са успели да пробият мрежата на HBO, в резултат на което са изтекли неизлъчвани предавания и епизоди от различни сериали в Мрежата. Откраднат е и сценарият за Игра на тронове, който ще се излъчва следващата седмица.

Според информацията изтеклите неизлъчвани серии са от сериалите Ballers и Room 104. Изтекли са данни с размер от 1.5 терабайта, а откраднатите епизоди са били качени в Интернет.

Кибер престъпниците казват, че ще има още, при това скоро. Те са изпратили електронни писма до множество репортери и са окачествили изтичането като най-голямото в кибер пространството.

От HBO потвърждават в изявление пробива:

„Наскоро HBO претърпя кибер инцидент, в резултат на който беше компрометирана частна информация,“ се казва в изявлението и се добавя, че вече случаят се разследва с помощта на властите и фирми за кибер сигурност.

Прави впечатление обаче, че от HBO не казват нищо за откраднатия сценарий за предстоящото следващата седмица излъчване на хитовия сериал Игра на тронове (Game Of Thrones).

Подобен инцидент не се случва за пръв път с HBO. През 2015-а година по подобен начин в мрежата се появиха първите 4 епизода от петия сезон на Игра на тронове, а през следващата година един епизод се появи по-рано от предвиденото.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux драйвърът NVIDIA 440.31 е тук и носи със себе си интересни подобрения