HID Multi-Touch драйвърът в Linux ядрото вече поддържа Microsoft Surface Dial и Totem при Dell Canvas 27

0
132
HID Multi-Touch драйвърът в Linux ядрото вече поддържа Microsoft Surface Dial и Totem при Dell Canvas 27

HID Multi-Touch драйвърът в Linux ядрото получава много голямо преработване, което носи със себе си поддръжка на нови устройства и различни други подобрения. Главната причина за голямата преработка е била поддръжката на новите така наречени System Multi Axis устройства, които се използват от Майкрософт и Dell.

При Dell устройството се казва Totem, а при Майкрософт то носи наименованието Microsoft Surface Dial. Тези устройства показват кръгло меню, което може да се управлява с ръката, която е свободна, докато другата работи с мишката или клавиатурата. Доколко тези устройства ще се наложат остава да видим, но поддръжката им при Linux явно е от съществено значение и ето, че тя вече е тук.

Новата поддръжка е дело на Benjamin Tissoires, който съобщава, че след като е извършил тестовете е осъзнал, че всъщност голямата преработка е довела и до други ползи – редица по-стари устройства за Windows 7 сега работят и биват управлявани по-добре. Първоначално той е смятал, че новите промени ще се отразят негативно на по-старите устройства и поддръжката им може да бъде развалена, но се е оказало точно обратното и те сега работят още по-добре.

Първоначалната цел е била да се добави поддръжка само за Totem устройството на Dell, но в последствие Tissoires създава и две допълнителни кръпки, които добавят поддръжка и за Microsoft Surface Dial. Totem се предлага заедно с Dell Canvas 27, като общата цена е $1800. Microsoft Surface Dial се продава отделно и може да бъде намерен за около $80-100.

Повече относно поддръжката на Microsoft Surface Dial и Totem при Dell Canvas 27 можете да намерите тук.

Прочетете още:  Майкрософт разделят Cortana от търсенето в нов билд
0/5 (0 Reviews)