HTC няма да продава бизнеса си с телефони

0
29
HTC няма да продава бизнеса си с телефони


Противно на появилите се напоследък слухове, че от HTC смятат да продадат бизнеса си телефони, от компанията отричат категорично да имат такива намерения.

HTC ще продължат да произвеждат телефони в обозримо бъдеще, въпреки появилата се наскоро информация от близки до компанията източници, които твърдяха, че компанията има намерение да продаде бизнеса си с мобилни телефони.

Предполагаемата продажба от слуховете би трябвало да се състои през пролетта на 2017-та година, което означава, че ако това се случи, повече няма да видим HTC телефони.

Говорител на HTC категорично е отрекъл такъв слух пред TechRadar с думите – „Абсолютно отричаме този слух“.

Това твърдение тръгна най-вече от китайския сайт [url=http://news.mydrivers.com/1/508/508512.htm“ class=“hawk-link-parsed]MyDrivers[/url] (преведена версия тук), който твърди, че от HTC са принудени да предприемат тази стъпка, за да не банкрутират поради големи финансови загуби, които търпят напоследък, но ще продължат да развиват проекта HTC Vive.

Наистина от HTC имаха няколко тежки години във финансово отношение. Последните данни от май месец тази година сочат, че продажбите на компанията са спаднали с 64%.

Въпреки това те твърдо отричат да имат каквито и да било намерения да продават бизнеса си с телефони в близко бъдеще, което засега означава, че можем да продължим да очакваме обявения по-рано HTC, който се очаква да излезе през март месец.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma 5.13 идва със значително подобрена Wayland поддръжка