HTC възнамеряват да дадат Bluetooth 5.0 поддръжка за HTC U11 телефоните

0
32
HTC възнамеряват да дадат Bluetooth 5.0 поддръжка за HTC U11 телефоните


От HTC обявиха намерение да дадат Bluetooth 5.0 поддръжка за HTC U11 телефоните, след като излезе следващата версия на Android 8.0 „O“.

Android 8.0 се очаква съвсем скоро, като първо ще се появи при Google Pixel и Nexus телефоните на 21-и август.

Новата версия на мобилната операционна система на Google идва с едно голямо нововъведение – тя ще даде поддръжка за Bluetooth 5.0 при някои поддържани устройства, което ще даде възможност на HTC да я добави при вече съществуващите HTC U11 смартфони.

Това ще е възможно, защото HTC U11 телефоните са произведени с хардуер, който предоставя Bluetooth 5.0 възможности, но досега липсваше софтуерно решение за това. Това ще направи флагмана на HTC един от малкото телефони в световен мащаб, който ще може да работи с новия стандарт.

Другите устройства, които ще поддържат Bluetooth 5.0 стандарта след излизането на Android 8.0, са Sony Xperia XZ Premium, Samsung’s Galaxy S8/S8+, OnePlus 5 и Xiaomi Mi 6.

„Хардуерът на вашето устройство е подготвен да поддържа Bluetooth 5.0 връзки, без нуждата от актуализиране на фърмуера от страна на HTC. Когато Android O, следващата версия на операционната версия Android, стане налична, притежателите на HTC U11 в цял свят ще могат да се радват на ползите от Bluetooth 5.0“, казват HTC в свой анонс.

Засега от компанията не дават детайли кога да очакваме да се случи ъпгрейдът към Android 8.0, но по всичко личи, че това ще е скоро.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Facebook пускат 3D снимки в News Feed