IBM придоби Red Hat за $34 млрд.

0
51
IBM придоби Red Hat за $34 млрд.

IBM и Red Hat официално обявиха за завършена сделката, в която IBM придобива Red Hat – компанията, която разработва Linux дистрибуцията Red Hat Linux. Придобиването на Red Hat е най-голямата подобна сделка до момента. Според споразумението Red Hat ще продължи да работи като отделна единица в Hybrid Cloud екипа на IBM.

През дългите години на разработка от Red Hat успяха да усъвършенстват своята Linux дистрибуция до едно много високо ниво, което ги превърна в компанията с най-големи печалби в света на отворения код. Имайки предвид тези факти и факта, че Linux е предпочитана операционна система за облачни инфраструктури и изчисления, ходът на IBM по придобиването на Red Hat е напълно логичен за компанията. Тази сделка ще позволи на IBM да утвърдят позициите си и да разширят портфолиото си.

Като цяло този ход на IBM ще даде на компанията много по-голямо влияние на пазара на хибридни облачни технологии, като надеждите на изпълнителния директор Ginni Rometty са да ги превърне в №1 в тази сфера. Към момента от IBM не могат да се съревновават с компании като Google, Amazon и Microsoft като доставчик на облачни услуги, но те се надяват това да се промени с предлагането на комбинираната технология.

Освен в облачната сфера Red Hat ще помогне на IBM и при тяхната технология за дълбоко обучение Watson AI. Както във всички други сфери, Linux е предпочитана операционна система и при изкуствения интелект, което също ще помогне в много голяма степен на компанията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Линус Торвалдс харесва WireGuard VPN. Надява се да се появи възможно най-скоро в Linux ядрото