Идва Bluetooth 5 – четворно по-бърз трансфер и двойно по-голям обхват

0
39
Идва Bluetooth 5 - четворно по-бърз трансфер и двойно по-голям обхват


От Bluetooth Special Interest Group (SIG) ще анонсират Bluetooth 5 следващата седмица.

Изпълнителният директор на Bluetooth SIG Mark Powell разкри, че следващата седмица на 16-ти юни Bluetooth 5 ще бъде формално анонсиран на медийно събитие в Лондон.

Според Powell новият стандарт обещава да донесе четири пъти по-голяма скорост и двойно по-голям обхват на нискоенергийните излъчвания на стандарта и е специално проектиран за кратки, но широкообхватни връзки, което ще е голямо подобрение при IoT устройствата (Internet Of Things).

Това е в съответствие с намеренията на SIG за 2016-та, чийто членове са големи играчи като Intel, Nokia, Lenovo, Microsoft, Toshiba, Ericsson, Apple. Намеренията обявени по-рано съобщаваха, че SIG възнамеряват да се фокусират върху поддръжка и за IoT устройства.

Освен обхвата и по-високата скорост Bluetooth 5 ще използва технологията „mesh networking“, чиято цел е да осигури обхват навсякъде в дома, индустриално и медицинско използване, използване на открито, както и за устройства за локализация.

С усилването на емисиите ще могат да се разположат станции и локализиращи услуги, които ще могат да се използват от потребителите в цял свят.

Powell съобщава още, че от SIG възнамеряват да обозначават следващите си версии, като част от новата стратегия, с която ще е по-лесно да се анонсират новите функции на технологията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Microsoft .NET Core 2.0 Preview добавя по-добра Linux поддръжка