Играта Civilization VI: Rise and Fall вече е налична за Linux

0
901

Стратегията Civilization VI се радва на широк кръг от почитатели със своя неподбравен стил и чар, продавайки милиони копия в цял свят. Интерес има и от страна на Linux и Mac потребителите и поради тази причина заглавието им е предоставено благодарение на студиото Aspyr Media, които сега направиха налично и допълнението Civilization VI: Rise and Fall за операционните системи Linux и macOS.

На потребителите на тези две операционни системи им се налага все по-малко да чакат за своите издания. Вече все по-често те получават игрите на ден първи заедно с Windows, а в случая с Civilization VI: Rise and Fall, която излезе за Windows през февруари птази година, се наложи да изчакат малко повече от месец, което е напълно приемливо.

Заглавието може да бъде закупено от Steam за €30, а минималните хардуерни изисквания са за Intel Core i3 530 или AMD A8-3870 процесор, 6 GB RAM, NVIDIA GeForce 650 или видео карта на NVIDIA с минимум 2 GB VRAM. Официално поддържаните операционни системи са SteamOS, Ubuntu 16.04 (64bit), но, разбира се, играта ще работи безпроблемно на повечето модерни x64 дистрибуции. Видео картите на Intel и AMD не се поддържат.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт пуска мистериозна кръпка за Windows 10