Играта Counter-Strike: Global Offensive вече е безплатна. Става Battle Royale с Danger Zone

0
406
Играта Counter-Strike: Global Offensive вече е безплатна. Става Battle Royale с Danger Zone

Разработчиците от Valve, които са създателите на известната поредица игри Counter Strike обявиха, че заглавието Counter-Strike: Global Offensive вече ще се предлага безплатно в тяхната платформа Steam. Независимо дали използвате Linux, mac OS или все още предпочитате Windows, ще можете да играете CS:GO напълно безплатно и както винаги Steam ще предлага лесна инсталация с два клика на мишката.

В официалния анонс се съобщава, че няма никаква уловка и от Valve предоставят пълната игра, без да има нужда потребителите да заплащат нещо допълнително. Играчите ще получат достъп до всички режими на играта, а Prime статусът на вече закупилите заглавието няма да се променя. Той обаче може да се добие или със събирането на достатъчно опит в играта до ранг 21 или със закупуването на пакета за €13,25.

За още по-голямо бързодействие при Linux от Steam възнамеряват в скоро време да портнат играта към Vulkan. Към момента тя използва OpenGL за тази операционна система. Можете да играете набълно безплатно само като посетите страницата на Steam и инсталирате техния клиент.

С новината, че Counter-Strike: Global Offensive става безплатна идва и една друга вълнуваща новина – играта става Battle Royale с режима Danger Zone. Battle Royale игрите, начело с Fortnite, набират все по-широка популярност и от Valve се включват в тенденцията с CS:GO Danger Zone. Този тип игри вземат името си от създадения през 2000-а година японски филм Battle Royale, където един човек трябва да оцелее в постоянно свиваща се зона.

Подобно на този принцип Battle Royale жанрът представлява игри, в които играчът трябва да изследва и проучва земята около себе си, да намира необходимите инструменти за оцеляване. В играта се включват голям брой участници, а целта е да остане един единствен оцелял, който да победи всички останали.

Прочетете още:  KDE Plasma започва с добавянето на нови функции

CS:GO Danger Zone използва същия принцип и представлява игра на бързи обороти, в която са включени до 18 играча на мач, поддържа соло, дуо и трио геймплей, а мачовете продължават по 10 минути. Играчите ще трябва да вложат целите си тактически умения и да използват всичките си знания и ресурси, за да могат да спечелят битката и да останат единствен победител.

Повече информация можете да намерите на Counter-Strike.net.

0/5 (0 Reviews)