Играта Everspace има проблем с драйвърите под Linux

0
90
Играта Everspace има проблем с драйвърите под Linux


Крос-платформеното игрово заглавие Everspace на ROCKFISH Games изпитва различни проблеми с драйвърите за Nvidia и AMD.

Linux видео драйвърите постоянно биват подобрявани през годините, като драйвърът със затворен код на Nvidia е също толкова производителен под Linux, както и при Windows, но някои заглавия все още изпитват различни затруднения и проблеми.

Разработчиците на крос-платформения космически шутър Everspace изпитват различни затруднения с драйвърите за видео картите на Nvidia и AMD при Linux и им се наложи да отложат официалния анонс за тази операционна система.

Everspace е Steam Greenlight проект, и използва Unreal Engine 4. Разработчиците са събрали €420 252 от исканите в началото 250 000.

Първо разработчиците на играта съобщиха за „сериозни проблеми“ със затворения драйвър на Nvidia, като обясняват, че от компанията знаят за проблема и се очаква нова версия на драйвъра, която да донесе поправка в най-кратки срокове.

Ако поправката не дойде в разумни срокове, разработчиците имат резервен план, в който играта ще се използва с по-ниски графичнти настройки, като това решение им е било предоставено от потребител в Steam форума.

В steamcommunity се обсъжда и проблем с AMD драйвъра, като се съобщава, че специфичния проблем, който се проявява при Nvida тук не е наличен, но има друг проблеми, пред които са изправени разработчиците.

Те призовават за малко повече търпение, като изявяват увереност, че ще бъде намерено решение за всички неприятности, при това скоро.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Manjaro 20.0 Lysia