Играта Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration идва за Linux още този месец

0
900

Както ви съобщихме още през февруари тази година, от Feral Interactive обявиха, че култовото игрово заглавие Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration идва за Linux и macOS, но тогава още не беше ясно кога точно тя ще бъде налична и запотребителите на тези две операционни системи, тъй като не беше обявена дата.

Играта Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration идва за Linux още този месец 3

Сега с пост в Twitter разработчиците съобщиха, че заглавието идва за macOS по-късно този месец, а изданието за Linux съвсем малко след това. Изданието за macOS се очаква да излезе официално само след два дни – на 12-и април 2018, което означава, че в съвсем кратък срок след това можем да очакваме и Linux изданието. Може би от Feral искат да изчакат излизането с удължена поддръжка на Linux дистрибуцията Ubuntu 18.04 LTS, която ще е официално поддържаната операционна система и се очаква да излезе на 26-и април. Едно е сигурно – играта ще излезе този месец и чакането почти свърши.

Изключително добра новина за геймърите е фактът, че Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration ще използва Vulkan API, което означава, че ще има добро представяне и ефективно използване на хардуера, а също така ще дойде и с много DLC съдържание. За съжаление хардуерните изисквания все още не са известни, но се очаква скоро да бъдат обявени. В Steam вече е налична възможността за предварителна покупка за macOS.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Libinput 1.12 с над 340 промени