Играта Shadow of the Tomb Raider идва и за Linux благодарение на Feral Interactive

0
906
Играта Shadow of the Tomb Raider идва и за Linux благодарение на Feral Interactive

Нашумялото заглавие Shadow of the Tomb Raider идва и при потребителите на операционните системи Linux и macOS благодарение на студиото Feral Interactive, което вече даде множество игри като всички серии Total War: Warhammer, Life is Strange, Mad Max, DIRT Rally, F1 2015/2017, Rise of The Tomb Rider, DeusEX: Mankind Divided и още.

Shadow of the Tomb Raider е последното и най-ново издание от поредицата за младата изследователка Лара Крофт, в което игрчите ще трябва да спасят света от апокалипсиса на мистериозните маи. Лара ще трябва да оцелее и да премине през смъртоносни джунгли, подводни пещери, ужасяващи гробници и да успее да избегне атаките на мистериозната глобална организация Trinity.

В същото време проектите Wine, DXVK и Proton напреднаха толкова много, че играта вече върви безпроблемно при Linux потребителите, които са я пробвали. Интересно ще бъде дали от Feral ще се опитат да портнат играта от DirectX 12 към Vulkan, вместо от DirectX 11, което ще даде и поддръжка за новите ray-tracing функции на най-новите Turing виде окарти на NVIDIA.

Shadow of the Tomb Raider за Linux се очаква през 2019-а година, като към момента не се съобщават повече подробности. Официалния анонс можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Windows 10 компютри с процесор Snapdragon 835 ще излязат още тази година