Игрите за Linux в Steam надминаха 1700 заглавия

0
34
Игрите за Linux в Steam надминаха 1700 заглавия


Още една психологическа граница е задмината.

Както и сами можем да се убедим, заглавията Steam за Linux и Debian базираната Steam OS вече са над 1700 или по-точно в момента са 1703.

Тенденцията е повече от положителна и се запазва, като се наблюдава прираст от около сто заглавия на месец, което е много добър прираст.

Ако добавим всички експенжъни и DLC – та, се заформя едно много добро число от около 16 000 заглавия. От Valve работят сериозно по въпроса, както бяха обещали и правят света едно по-добро място за Linux геймърите.

Те предоставиха на разработчиците DirextX/OpenGL wrapper, който прави портването на игри изключително лесно, а и не на последно място евтино. По този начин те се стремят да привлекат, колкото се може повече играчи на този пазар.

Остава да видим какво ще покаже близкото бъдеще, още повече като се има предвид излизането на Vilkan, наследникът на OpenGL и Wayland, наследникът на X.org. В момента всички производители на конзоли подпомагат проекта.

Vulkan се създава и разработва от групата Khronos и е кросплатформен API, предлагащ 3D при висока производителност и ниска използваемост на CPU.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ако ви липсва Microsoft Office и известните решения не ви задоволяват, опитайте последната версия на SoftMaker Office 2018