Игровата конзола Atari VCS идва със собствена Linux дистрибуция AtariOS. RAM паметта се удвоява

0
26
Игровата конзола Atari VCS идва със собствена Linux дистрибуция AtariOS. RAM паметта се удвоява

След като кампанията за набиране на средства премина успешно и беше дадена възможност за предварителна покупка, сега от ATARI правят анонс, че хардуерът на конзолата Atari VCS ще бъде обновен.

Предишните спецификации сочеха, че конзолата няма да се различава особено от другите продукти на пазара със своите 4GB RAM, но сега, системният архитект на Atari VCS проекта и човекът зад оригиналната Xbox System Роб Уайът съобщава, че това няма да е така и обемът на оперативната памет се удвоява на 8GB DDR4 RAM.

Освен това Уайът потвърждава изнесените преди това данни, че видео картата ще бъде Radeon R7, а процесорът – AMD Bristol Ridge APU. Както и при другите игрови конзоли, около 25% от ресурсите на Atari VCS ще бъдат заделени за системно използване.

Специалистът обяснява и причините на странния на пръв поглед избор на AMD процесор и това е така, защото при сравненията за цена и отделяна топлина Bristol Ridge APU на AMD се представя най-добре от всички други варианти и предоставя по-високи скорости при по-високи топлинни стойности.

Допълнителните детайли на Роб Уайът около Atari VCS разкриват още, че конзолата ще използва собствена Linux дистрибуция чието име е AtariOS, за която той казва, че е модифицирана в изключително голяма степен. Тази операционната система ще поддържа контролерите Atari Classic Joystick и Atari Modern Controller и освен това ще има стандартизирана поддръжка за контролери под формата на инструмент за ремапинг, което ще позволи на потребителите да променят бутоните на физическия контролер към логически стандартизирани бутони.

Atari VCS се очаква да излезе официално след една година, през юли месец 2019-а година.

Прочетете още:  Майкрософт пуснаха Windows 10 Cumulative Update KB3216755
0/5 (0 Reviews)