Игровите емулатори вече са забранени в Windows Store

0
22
Игровите емулатори вече са забранени в Windows Store


От Майкрософт последваха политиката на Apple, които също забраниха игровите емулатори и те вече не се предлагат в Windows Store.

След това решение на Майкрософт на разработчиците на игрови емулатори вече е забранено да изпращат своите продукти в магазина на компанията.

Новините този път идват от разработчика NESBox, чието приложение Universal Emulator, позволяващо да се играят игри от NES и Sega, не е било публикувано след обновяване на правилата на Windows Store.

Universal Emulator has been unpublished 🙁 Apps that emulate a game system are not allowed on any device family. https://t.co/tmgw7K6l2q pic.twitter.com/B3pyDZ0IDW
— NESBOX (@nesboxcom) April 4, 2017

Майкрософт е променил правилата за използване на 29-ти март, малко преди излизането на Windows 10 Creators Update и сега част от тях гласят:

„Приложения, които емулират игрови системи, не са позволени на нито едно устройство.“

Това означава, че игровите емулатори вече са забранени на Windows 10, Windows Phone и Xbox.

Разработчикът NESBox вече обмисля преминаването към уеб версия, за да превъзмогне забраната, но за повечето разработчици подобна миграция може да е доста трудна.

Подобно решение от страна на Майкрософт най-вероятно е продиктувано от различните проблеми с легалността относно игровите емулатори.

Въпреки това различни потребители очевидно не са доволни от подобно решение. Един от тях пише в reddit:

„Още една причина да не използвам Windows Store. Сякаш принуждаването на разработчиците да бъдат заключени само към тази платформа и изключенията, които се правят за платформи като Linux (която Майкрософт постоянно ни убеждава, че много обича), не бяха достатъчни.

Ще продължа да използвам платформа, която ми позволява да използвам какъвто софтуер си поискам и не ме шпионира, благодаря!“

Прочетете още:  Излезе PlayOnLinux 5.0 Alpha. Идва с децентрализирана платформа и нов интерфейс

Друг потребител пък пожелава на Windows Store да западне бързо и да изчезне завинаги.

С решението си от Майкрософт направиха Google Play единствения мобилен магазин за приложения, която все още поддържа игрови емулатори. Да видим докога.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments