Илон Мъск обяви първия SpaceX турист до Луната

0
62
Илон Мъск обяви първия SpaceX турист до Луната

След като преди няколко дни Илон Мъск обяви плановете на SpaceX да изпратят първия в света турист до Луната с ракетата Big Falcon без да оповестят повече подробности около мистериозната личност, сега беше направен официален анонс, в който вече се разкриват всички подробности.

В изявление за пресата от щаба на SpaceX в Хоторн, Калифорния Илон Мъск обяви личността на първия турист до Луната и това е 42-годишният японец Юсаку Маезава, а полетът ще се извърши през 2023-а година. Маезава е милиардер, основал най-голямата платформа за препродажба на дрехи в Япония Zozotown.

Освен предприемач и бизнесмен Маезава е и творец и поради тази причина иска да вземе със себе си между шест и осем други творци, които да създават изкуство, вдъхновени от невероятната гледка на обратната страна на Луната, превръщайки по този начин пътуването в проект на изкуството.

Маезава все още не е избрал хората, които ще пътуват с него, но обяснява, че иска това да са личности с отворени съзнания и от различни сфери на изкуството – режисьори, музиканти, художници, танцьори и пр. Този проект на изкуството ще се казва #dearMoon.

Илон Мъск обяви първия SpaceX турист до Луната 5

Илон Мъск обяви и повече детайли относно голямата ракета, с която ще бъде изстрелян екипажът към космоса. Big Falcon Rocket или BFR е с дължина от цели 118 метра и може да носи товар от 100 тона със себе си. Пространството, което осигурява огромната ракета е 1100 кубични метра.

Илон Мъск обяви първия SpaceX турист до Луната 6

Първоначално от SpaceX имаха намерение да използват Falcon Heavy ракети за изстрелването на Маезава и неговия екипаж, но по-късно бе взето решение да се използва новосъздадената ракета Big Falcon Rocket, която все още е впроцес на разработка.

Прочетете още:  Излезе X.Org Server 1.20 RC4
0/5 (0 Reviews)