iMessage идва при Linux и Windows благодарение на Zen

0
103
iMessage идва при Linux и Windows благодарение на Zen

Известото чат приложение на Apple идва при Linux и Windows благодарение на кросплатформеното решение Zen.

iMessage е известен P2P чат клиент, който се предлага само в екосистемата на Apple, но това съвсем скоро ще се промени и приложението ще започне да се предлага както за Linux, така и за Windows благодарение на кросплатформено решение от трети страни, наречено Zen.

Zen е разработен от компанията Amnesia Software, която предоставя клиент и сървър, които ще работят на Linux и Windows, като ще се запази сигурността на iMessage, при който няма проследяване и не се генерират и запазват никакви логове от дейността му.

Както се обяснява в пост в Reddit, освен на Linux и Windows Zen, ще може да работи на стари Mac и Mac Mini машини, а също така и при виртулни машини с macOS и реални Hackingtosh инсталации.

iMessage идва при Linux и Windows благодарение на Zen 1

На потребителите се дава възможност за персонализиране на външния вид чрез CSS, като разработчиците обещават големи възможности в тази насока. Налични са опциите за авто отговор, изпращане на SMS, разговори, интеграция с различни API, и, разбира се, iMessage съобщения.

За съжаление на някои потребители обаче Zen не е безплатен. От Amnesia Software обаче са определили съвсем поносима цена между $3 и $5 месечно, като има и възможност за закупуване на доживотен абонамент на цена между $10 и $15. Доживотният абонамент обаче не е ясно колко време ще просъществува, защото е твърде вероятно от Apple да спрат услугата.

Първата алфа версия на Zen се очаква през този месец.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Fedora 26 идва следващата седмица