Името на юбилейния iPhone е iPhone X. Ще бъде с процесор с шест ядра

0
35
Името на юбилейния iPhone е iPhone X. Ще бъде с процесор с шест ядра


Официалното наименование на юбилейния iPhone 8 е потвърдено и то ще бъде iPhone X. От Apple са решили флагманът да бъде с шестядрен A11 Fusion процесор.

Римското „X“ в името на iPhone X има своята логика, защото това е модел, с който от Apple отбелязват десетгодишнината от първото излизане на модела.

За да отпразнуват подходящо юбилея, iPhone X ще бъде с мощен шестядрен A11 Fusion процесор, който ще го превърне в същински звяр и ще постави нови стандарти при бързодействието при мобилните устройства.

Конфигурацията при iPhone 7 и iPhone 7 Plus е с процесор A10 Fusion с четири ядра, като две от тях са за високо представяне, а другите две за оптимизирана енергоефективност.

За разлика от тях, iPhone X идва с подобрен чип A11 Fusion, който има шест ядра. цели четири от тях са за бързо представяне, а останалите две за оптимизирана енергоефективност.

Засега не е ясна тактовата честота на новия процесор, но е ясно, че от Apple искат да предоставят възможно най-мощно устройство за годишнината, с висока процесорна мощ. Дори най-мощното iOS устройство към момента – iPad Pro, което е с процесор A10X, в конфигурация 3+3 ядра – ще бъде изместено от iPhone X.

iPhone X ще има още лицево разпознаване, двойна камера, екран от край до край, без безели, бързо зареждане, безжично зареждане, стъклено тяло, подобрени възможности на камерата – 4K видео при 60 fps и 1080p видео при 240 fps, което се отнася и за iPhone 8, съобщават от [url=https://9to5mac.com/2017/09/10/iphone-x … ging-more/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]9to5mac[/url].

Очаква се iPhone X да бъде официално анонсиран утре, на 12-и септември, но различни анализатори смятат, че може да има значително забавяне.

Прочетете още:  Майкрософт изтеглят нескопосан драйвър от ъпдейтите
0/5 (0 Reviews)