Индия каза не на Apple

0
31
iOS 11 няма да поддържа iPad от четвърто поколение и iPhone 5 и iPhone 5C


От Apple най-накрая получиха отговор от Индия за тяхното предложение да наводнят пазара с телефони втора ръка.

Официални лица от индийското правителство съобщиха на пресконференция, че никоя компания няма да бъде допусната, за да продава използвани телефони. Те ще отстояват тази своя позиция и не могат да направят изключение дори и за Apple.

„Ние няма да дадем предимство на нито една компания, която да продава използвани телифони на територията на нашата страна, независимо колко голяма и сертифицирана е тя“, казва министърът на търговията Nirmala Sitharaman, цитирана от [url=http://www.livemint.com/Companies/lDn53 … eject.html“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Livemint[/url].

В същото време Tim Cook, CEO на Apple, обясни по рано този месец, че от Apple нямат намерение да атакуват индийския пазар с рециклирани телефони, които евентуално ще дастрашат околната среда, а просто искат да предоставят на индийските граждани евтин iPhone на добра цена.

Той обяснява, че Apple никога не изхвърля нищо и че това е така във всяка една държава. Ако телефонът е бил върнат от собственика си поради някаква причина, от компанията го рециклират и дават гаранция за това точно както и за ново устройство. По този начин той се продава на много по-ниска цена. Това е практика в няколко държави, обяснява Cook.

Към момента в Индия чисто нов iPhone струва $700, цена, която малко хора там могат да си позволят. Има информация, че от Apple са искали да продават рециклираните устройства на цена от $200, ако предложението им беше минало, като по този начин да придобият голям пазар в страната.

Правителството обаче не е единственият противник на тази идея. няколко производители на телефони също са се опълчили против това решение, оплакали са се и са поискали от правителството да блокират искането на Apple. Като причини те са посочили влиянието върху околната среда, което би имало, както и това, че ако се приеме това решение, то ще е в разрез с политиката на правителството, което се стреми да насърчава местното производство.

Прочетете още:  Новата вирусна атака Adylkuzz прави повече пари от WannaCry
0/5 (0 Reviews)