Intel анонсираха Core X серията, и звяр с 18 ядра (видео)

0
23
Intel анонсираха Core X серията


Интел анонсираха новата си линия Core X, базирана на Skylake-X и Kabylake-X архитектурите, заедно с обновените Core i5 и i7 процесори и невиждан до момента 18-ядрен десктоп процесор.

Оказа се, че информацията, която ви предоставихме по-рано този месец относно Core i9 се оказа вярна и ето, че на Computex 2017 от Intel анонсираха новата си генерация процесори Core X-Series.

Тя носи нови Core i9 процесори, както и обновени и по-мощни версии на съществуващите към момента Core i5 и Core i7 десктоп процесори.

Повечето от Core X процесорите използват усъвършенствана технология на вече съществуващата архитектура, позната като Skylake-X. Има и Kaby Lake-X процесори, но те не са толкова мощни и се предлагат само с четири ядра. Всички тези процесори ще използват сокет LGA 2066, познат още и като Socket R4.

Заедно с тези процесори излиза и чипсетът X299, като се очаква от Intel до дни да пуснат дънни платки базирани на него.

До момента не бяха обявени цени, но те вече са известни и започват от $242 за най-евтиния модел Core i5-7640X с четири ядра и нишки, и завършват с $1699 за Core i9-7960X, който е с 16 ядра и 32 нишки.

Процесорите поддържат DDR4 RAM памет, като за Kaby Lake-X тя ще е в двуканален режим, а за Skylake-X в четириканален.

От Intel казват, че процесорите от Core X серията са предвидени за професионалисти и геймъри, като ще могат да предоставят гейминг при 12К, по-добра поддръжка за виртуална реалност (VR) с множество видео карти и дисплеи, както и за видео редактиране, 3D анимация и моделиране, създаване и обработка на музика и създаване на съдържание.

Прочетете още:  Майкрософт иска да накара всички да използват Bing с нова технология за търсене в интернет с камера

Intel анонсираха Core X серията, и звяр с 18 ядра (видео) 3

Core X процесорите поддържат 44 PCIe пътеки, което ще осигури още по-добри скорости при използването на SSD дискове и Thunderbolt 3. Intel твърдят, че новите процесори са по-добри от процесорите от миналото поколение с около 10% при многонишкова обработка и с около 15% при еднонишкови задачи.

За подобряване на представянето новите процесори ще използват и новата технология Turbo Boost Max 3.0, която повишава честотата при Core i9 до 4.5GHz.

И ето, че дойде ред да поговорим и за чудовището, което ще е новият флагман на компанията, а именно Core i9 Extreme, който идва с 18 ядра и 36 нишки. Процесорът ще бъде представен отделно и ще поддържа AVX-512, също ще използва подобрената Turbo Boost Max 3.0 технология и ще поддържа DDR4 в четириканален режим.

Ще използва SmartCache, ще е напълно отключен и ще може да използва Intel Optane, както и другите процесори от ново поколение. Цената му няма да е по-джоба за всеки и е точно $1999.

От Intel добавиха и още малко информация относно предстоящото осмо поколение процесори, базирани на 14nm Coffee Lake архитектурата. Според тестовете 8th Gen Intel Core процесорите ще бъдат с 30% по-бързи от досегашните процесори, които използват Kaby Lake архитектурата.

Очаква се съвсем скоро да можем да започнем да си купуваме десктоп машини с новите процесори на Intel, като от компанията работят в тясно сътрудничество с ASUS, Dell, Gigabyte, Acer, Origin, MSI. Origin и други, както и с Amazon за продаване на единични бройки процесори.

0/5 (0 Reviews)