Intel анонсираха осмото поколение мобилни процесори. Акцентират върху повишена Wi-Fi скорост

0
40
Intel анонсираха осмото поколение мобилни процесори. Акцентират върху повишена Wi-Fi скорост

Малко преди IFA 2018 от Intel анонсираха в прессъобщение две серии от своите нови мобилни процесори от осмо поколение. U и Y сериите, преди известни като Whiskey Lake и Amber Lake за създадени специално за лаптопите от среден клас, както и за 2 в 1 устройствата.

Партньорите на Intel ще използват тези процесори в устройствата си при своите лаптопи, които ще бъдат представени на IFA 2018. Процесорите от новата серия ще подобрят представянето и бързината на тези лаптопи, както и тяхната свързаност.

От Intel акцентират на интегрираната Gigabit Wi-Fi (Wireless-AC 160 MHz) поддръжка при процесорите от U и Y сериите, което според компанията ще донесе 12 пъти по-високи скорости от тези, които се предлагат при нискобюджетните лаптопи и лаптопите от среден клас към момента. Сега с новите процесори от Intel ще предоставят по-добра свързаност и по-високи скорости именно при устройствата от този клас.

Intel процесорите от Y серията са предназначени за устройства с ниска консумация на електричество и са с TDP от едва 5W. Трите нови процесора от Y серията са:

– m3-8100Y – 1.1GHz базова честота, две ядра, четири нишки
– i5-8200Y – 1.3GHz базова честота, две ядра, четири нишки
– i7-8500Y – 1.5 GHz базова честота, две ядра, четири нишки

Новите процесори от осмо поколение от U серията са по-мощни и съответно консумират повече енергия. Те са с TDP от 15W и тук отново имаме три нови модела:

– i3-8145U – 2.1GHz базова честота, две ядра, четири нишки
– i5-8265U – 1.6 GHz базова честота, четири ядра, осем нишки
– i7-8565U — 1.8 GH базова честота, четири ядра, осем нишки

Освен по-високата си скорост и по-добра Wi-Fi свързаност, новите мобилни процесори на Intel предлагат по-добра поддръжка за стилуси и докосване (тъч), а също така и вградена поддръжка за виртуални асистенти като Alexa и Cortana. На IFA 2018 се очаква производители като ASUS, Dell и Lenovo да покажат своите нови устройства, които използват новите Intel процесори от сериите Y и U.

Прочетете още:  Най-малкият Windows 10 ъпдейт предизвиква сериозни проблеми. Майкрософт не могат да се справят
0/5 (0 Reviews)