Intel анонсираха осмото поколение процесори Kaby Lake Refresh

0
888
Intel анонсираха осмото поколение процесори Kaby Lake Refresh


Днес Intel анонсираха стартирането на осмото поколение (8th Generation Core) процесори, наречени Kaby Lake Refresh, с 4 ядра и 8 нишки и обещават до 40% повишение в бързодействието.

Новата линия идва под формата на 15-ватови процесори от U серията, с максимална тактова честота от 4.2GHz.

От Intel обясняват, че осмото поколение процесори ще доведе до 40% увеличение в производителността спрямо седмото поколение и това се дължи на промени по архитектурата, както и увеличението на ядрата и нишките. При седмо поколение ядрата бяха две, с четгири нишки.

Анонсираните днес процесори са за използване при лаптопи и ултрабуци и се очаква първите машини, които ги използват да излязат на пазара през септември 2017-а година. Десктоп вариантите от осмото поколение се очакват по-късно тази година, но засега не е ясно точно кога.

Intel анонсираха осмото поколение процесори Kaby Lake Refresh 3

Общото название на на процесорите от осмо поколение може да е объркващо за някои потребители, защото от Intel за решили да сложат под това наименование три архитектури – Kaby Lake refresh (14+), Coffee Lake (14++) и Cannonlake (10 нанометра).

И въпреки че всички тези процесори са под наименованието „осмо поколение“, то те ще бъдат с различни характеристики и ще предоставят различни подобрения при бързодействието. И за да станат още по-объркващи нещата, първите 10-нанометрови процесори няма да бъдат по-бързи от 14++ процесорите, като в най-добрия случай ще са равни.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Най-добрият антивирусен софтуер за Android 2018