Intel Kabylake се цели в 4K UHD и виртуалната реалност

0
41
Intel Kabylake се цели в 4K UHD и виртуалната реалност


Седмото поколение на процесорите Intel Kaby Lake се цели в 4K UHD, виртуалната реалност (VR) и 360-градусово видео. Тази година чипът ще се появи в сто машини.

По-рано този месец от Intel анонсираха, че чипът вече е наличен за производителите на компютри, а днес обявиха още детайли около новата архитектура, като съобщиха, че ще бъде използван в повече устройства от типа 2 в 1.

Седмото поколение Intel Kaby Lake използва нанометров процес 14+, и според Intel предлага предлага 12% по-голяма производителност от Skylake, който използва обикновената 14-нанометрова технология.

Директорът на мобилните платформи в Intel Karen Regis казва:

„Апетитът на потребителите за потапяне в интернет става все по-голям. Те искат по-интерактивни преживявания. Това ние наричаме „индустрия на потапяне“. Тази индустрия ще донесе много възможности, както за крайните потребители, така и за корпорациите“.

Процесорът Intel Kaby Lake е създаден да поддържа най-новите водещи интернет технологии като 4K UHD съдържание, 360-градусово видео, виртуална реалност (VR) и електронни спортове.

Седмото поколение процесори на Intel например могат да осигурят 9.5 часа гледане на 4UHD видео на батерия. Неговият предшественик Intel Skylake предлагаше само 1080p. Като се има това предвид, очевидно Intel Kaby Lake ще бъде използван в повечето устройства, които са с 4K дисплеи.

Чипът също така може да декодира HEVC-10-bit и VP9 и според Intel предоставя гладко възпроизвеждане на 4K UHD, докато извършва и други задачи в мултитаскинг. Intel Kaby Lake ще дава възможност за 7.5 часа възпроизвеждане на 360-градусово видео, което от пускането си във Facebook досега е регистрирало над 800 милиона преглеждания. 7.5 часа възпроизвеждане на такова видео е 1.7 пъти повече в сравнение с Intel Skylake.

Прочетете още:  Windows 10 вече дава възможност за споделяне на екрана на Android смартфона ви

От Intel твърдят, че Intel Kaby Lake е с 12% по-производителен от предшественика си Skylake и бележи повишение от 19% при уеб съдържанието. Чипът също така ще помогне машините да бъдат още по-тънки и ще се появи във версии, които са само 10 милиметра високи и няма да се нуждае от активно охлаждане. В поддръжката са включени Thunderbolt и Microsoft Hello автентикация.

Следващите модели, които ще бъдат пуснати за ентусиасти, корпорации, десктоп машини, геймърски лаптопи и работни станции, ще се появят през януари 2017-та година.

0/5 (0 Reviews)