Intel пратиха над 400 пача за Linux Kernel 5.7

0
55
Intel

Компанията Intel прати за сливане над 400 поправки за Linux ядрото в разработка 5.7.

От Intel изпратиха за Linux Kernel 5.7 над 400 поправки и подобрения за своя видео драйвър. Прозорецът за промени при Linux Kernel приключи преди месец и заради забавянето се е натрупал голям брой пачове, които ще бъдат приложени към ядрото.

Фокусът при тези поправки е при по-добро управление при зависване на видео картите и възстановяването им след това.

Съжалявам, че отне толкова време за нашето първо искане за промени. Събраха се над 400 промени с много преправяне на код, особено при засичане на зависването на видео картите и тяхното възстановяване и дебъгване, управлението на водни знаци, DRM логове и предупреждения.“, казва Родриго Виви в анонса.

Виви съобщава още, че има добавено конвертиране на дисплея, при което се използва drm_i915_private *i915 с функции да се модифицират регистрите, вместо да се използва остарелият метод с dev_priv withI915_READ/WRITE mmio макроси, включени са поправки при Ice Lake и Elkhart Lake, свършена е работа при все още предстоящите да излязат видео карти от 12-о поколение Tiger Lake.

Налични са още множество PSR поправки, преработване на кода при VBT управлението, за да може да се вземе информация през енкодера, премахване на i915_energy_uJ от debugfs, вече се прескача CPU синхронизацията за dma-buf, различни GEM поправки, различни eDP/DP поправки при DPCD, DC3CO поправки, консолидиране на SDVO HDMI force_dvi управлението, спиране на използването на hwsp_cacheline за kernel_context и още.

Пълния списък с промените при Intel драйвъра за Linux Kernel 5.7 можете да видите в официалния анонс.

Прочетете още:  Facebook отново показва колко много обича да споделя информацията ви с други
5/5 (2 Reviews)