Intel предупреждават потребителите си да не използват повредената им кръпка срещу Spectre

0
65
Компютри Linux

Intel предупреждават потребителите на техните процесори да не използват повредената им кръпка срещу Spectre, която предизвиква проблеми при Broadwell и Haswell. Проблемите са рестартиране на машините без никаква зависимост от действията и са на случаен принцип. Тази повредена актуаризация е и една от причините и за изказването на Линус Торвалдс, че кръпките на Intel да боклук.

От компанията този път признаха за проблема и призовават производителите на операционни системи, OEM производителите, доставчиците на облачни услуги и крайните потребители да не прилагат кръпката, защото тя може да доведе до рестартирания и други непредвидени проблеми.

От Intel са открили причината за проблема и сега работят върху нова кръпка, която ще мине по каналния ред за изпитания, за да може да бъде сигурно, че този път няма да има проблеми и всичко ще бъде наред.

Уязвимостта Spectre не е толкова опасна като Meltdown, която засяга чиповете на Intel и ARM, но създава доста проблеми на производителя на чипове, защото е и по-трудна за закърпване. От Intel се справиха сравнително бързо с изкарването на кръпки за Meltdown, които обаче водят до загуба на производителност.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Wine 5.0 RC5 с 19 поправени проблема