Intel процесорите от девето поколение ще поддържат 128GB RAM

0
52
Intel процесорите от девето поколение ще поддържат 128GB RAM

Днес от Intel анонсираха пред AnandTech, че процесорите от девето поколение Core i5-9600K, Core i7-9700K и Core i9-9900K ще поддържат до 128GB RAM.

Поддръжката ще бъде налична до няколко месеца и по този начин Xeon процесорите вече нямеа да са единствените, които позволяват тези големи количества памет. До момента процесорите от Core сериите поддържаха до 64GB RAM, а сега това количество се удвоява.

Може да се спори дали краен потребител ще има нужда от 128GB RAM, но увеличеният обем на оперативната памет със сигурност ще влезе в употреба на хора, които се занимават с видео и фото редактиране, където свободното количество RAM обикновено се запълва доста бързо, а от машината се изискват голяма мощност и бързина на представянето.

Разбира се, за да можете да използвате 128GB RAM ще ви трябва и подходяща дънна платка, която ще е доста скъпа, а освен това и самите модули памет ще трябва да са с по-голям обем, което също ще оскъпи начинанието значително. Със сигурност обаче ще се намерят ентусиасти, които ще се възползват от новото предложение на Intel.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Никой не бърза да изостави Windows 7