Intel пускат бета драйвър за Vulkan при Windows

0
19
Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране


От Intel решиха, че си струва поддръжката за Vulkan и решиха да издават драйвъри, заедно с NVIDIA и AMD, Qualcomm и Google. В Бета драйвъра има някои поправки на бъгове.

Преди един месец дойде първата официална версия за Vulkan, с обещанието, че гореспоменатите компании ще го поддържат. От AMD анонсираха, че ще имат драйвъри, който анонс съвпадна с излизането на официалната версия, а Intel публикува поддръжка за Windows 7, 8.1 и 10.

Бета драйвърът е за шестото поколение Intel Core и процесорите, които влизат в тази графа. Теще позволят на потребителите да имат достъп до функциите на вграденото GPU в процесора Iris Pro.

Vulkan беше създаден за разработчиците, които имат нужда от директен достъп в по-голяма степен до основния хардуер, отколкото предлага OpenGL, защото той е еднонишков. Това дава като резултат по-добро използване на графичния процесор, който се освобождава от товара.

Поправени са са някои бъгове при драйвъра за Windows 10 и някои приложения, което включва сини екрани, крашове, развалена графика, произволно появяващи се черни квадрати в Star Wars Battlefront.

От Intel вече издадоха версия за Linux, която публикуваха на страницата създадена за общността на отворения код https://01.org/.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma започва с добавянето на нови функции
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments