Intel пуснаха първите си процесори с Radeon Vega M графични карти (видео)

0
46
Intel пуснаха първите си процесори с Radeon Vega M графични карти (видео)

Днес на CES 2018 Intel анонсираха първия по рода си 8th Gen Intel® Core™ процесор, който използва вграден графичен чип на AMD или по-точно Radeon™ RX Vega M. По думите на производителя на чипове новият процесор е специално създаден за гейммъри, фенове на смесената и виртуалната реалност, както и за творци и е оптимизиран за малки устройства като 2 в 1, мини компютри и ноутбуци.

Едни от първите производители, които ще пуснат продукти с новия процесор ще са ASUS и Dell, а процесорът ще идва в две разновидности:

– 8th Gen Intel Core processor with Radeon™ RX Vega M GL Graphics (общо енергопотребление от 65W)
– 8th Gen Intel Core processor with Radeon™ RX Vega M GH Graphics (общо енергопотребление от 100W и е отключен)

В процесора се използват 4 Kaby Lake ядра с осем нишки, Radeon RX™ Vega M графична карта, която има 4GB HBM2, използваща EMIB (Intel Embedded Multi-Die Interconnect Bridge) технологията.

Видео картата RX Vega M GL има 24 изчислителни единици и 1063MHz тактова честота, а Vega M GL има 20 изчислителни единици и честота от 931MHz.

Общото енергопотребление при разновидността с RX Vega M GH Graphics от 100W може да се вижда много на някои потребители особено когато се говори за мобилни устройства, при които се търси енергоспестяване, но предвид новата архитектура на този процесор, която комбинира няколко компонента в едно – процесор, графична карта и памет, стойността става доста приемлива.

Повече информация можете да научите от официалния анонс на Intel.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Anniversary Update прави множество компютри неизползваеми
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments