Intel Ruler SSD дискът може да съхрани 300 000 филма с HD резолюция

0
54
Intel Ruler SSD дискът може да съхрани 300 000 филма с HD резолюция


Intel продължават с подобряването на SSD технологията и представиха нов форм фактор „Ruller“, който може да съхрани 1PB (Petabyte) данни, с по-ниско изискване за енергия и охлаждане.

Новият форм фактор за съхранение на информация идва след 2.5 и 3.5-инчовите решения. Според [url=https://techgage.com/news/intel-teases- … rise-ssds/“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]TechGage[/url] Intel Ruller може да съхрани информация с обем от 1PB в 1U сървър.

Ruller беше анонсиран официално от Intel, където от компанията посочват своя напредък с различни технологии при техните SSD дискове като 3D NAND dual port SSD дискове, Intel Optane dual port SSD дискове, които се очаква да се появят скоро, както и новия форм фактор, който, както името му посочва, представлява дълга и тънка линия.

Към момента SSD дисковете, които използват Ruler форм фактора, предоставят най-голямо пространство за сървъри, като в същото време имат нужда от много по-малко енергия и охлаждане и ще използва 3D NAND технологията.

Засега от Intel не дават информация относно цени и кога можем да очакваме Ruler SSD дисковете, както не се съобщава и използваният интерфейс, но най-вероятно това ще е SATA или U.2 SAS.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт предлага безплатен ъпгрейд към Windows 10 Pro