Intel забавя още 10nm Cannon Lake процесорите

0
43
Intel


Това е третото поредно забавяне, като новият срок е чак към края на 2018-а година, въпреки че при послединия анонс от Intel уверяваха, че новите Cannon Lake процесори ще се появят до края на тази година.

Това забавяне е повече от една година по-късно от първоначалния обявен срок, който трябваше да е в средата на тази (2017) година.

Нова информация, разпространена от patentlyapple.com, показва че има слухове за това, че 10-нанометровите процесори от следващо поколение Cannon Lake не могат да бъдат очаквани преди края на 2018-а година.

Подобно забавяне ще обърка плановете на много производители, които са планирали да пуснат устройства с новите процесори.

Вече има информация, че някои производители са решили да прескочат Cannon Lake процесорите и да преминат директно към деветото поколение Ice Lake процесори, които ще са базирани на 10nm+ технологията.

Твърдението на Intel относно Ice Lake е, че тези процесори ще донесат огромен прираст и ще бъдат налични малко след излизането на Cannon Lake, но, както по всичко личи, очевидно и те ще бъдат забавени.

В същото време Cannon Lake ще донесат 25% прираст спрямо 14-нанометровите Kaby Lake процесори, както и 45% по-висока енергоефективност.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Android събира 10 пъти повече информация от iOS в режим на покой
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments