Интересът към Bitcoin отново се вдига и стойността му минава $1000

0
33
Интересът към Bitcoin отново се вдига и стойността му минава $1000


През новата 2017-та година дигиталната криптовалута Bitcoin отново възвръща своите позиции и инвеститорите показват подновен интерес към нея.

Стойността на един биткоин надмина бариерата от 1000 долара за пръв път от три години заради повишеният инстерес от страна на инвеститорите.

За пръв път тази бариера беше прескочена на борсата Bitfinex в събота, а след това, според [url=https://news.bitcoin.com/bitcoin-breaki … worldwide/“ target=“_blank“ title=“Bitcoin Breaks $1,000 as Exchanges Break Volume Records Worldwide]Bitcoin.com[/url] и на борсата Bitstamp.

Уеб сайтът [url=https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/#charts“ target=“_blank“ title=“Coinmarketcap.com]coinmarketcap.com[/url], който наблюдава стойностите на различни дигитални валути, показва, че стойността на биткоина в момента е 1025 долара, а общата стойност на всички биткоини в обращение $16 милиарда.

Възходът на Bitcoin съвпада със спечелването на президентските избори в САЩ от Доналд Тръмп, което предполага, че хората искат да инвестират своите пари в нови сфери, като може би се притесняват от бъдещето състояние на пазарите и валутите.

Стойността на Bitcoin се покачва постоянно през изминалите две седмици, като различни анализатори посочват като друга вероятна причина премахването на големите банкноти в Индия и обезценяването на юана в Китай.

Всички тези причини насочват инвеститорите отново към инвестиции в биткоини, което пък от своя страна вдига неговата стойност, който някои приемат като знак, който сочи, че най-накрая дигиталната криптовалута е на ръба да стане глобална.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Debian премахва поддръжката за стари x86 архитектури