iOS 10 излиза официално на 13-ти септември

0
46
iOS 10 излиза официално на 13-ти септември


Новата версия на мобилната операционна система носи със себе си ново приложение iMessage, подобрение при личния асистент Siri и интересната функция Rise to Wake.

iOS версия 10 ще излезе на 13-ти септември, 3 дни преди официалното излизане на iPhone7 и ще е налична за всички на момента.

Епъл анонсираха вчера, че iOS 10 ще е достъпна за всички съществуващи устройства на тази дата. Все пак трябва да се отбележи, че има ограничение в диапазона на устройствата. За да получите новата операционна система ще трябва да имате минимум iPhone 5, което означава, че тези потребители, които все още са с iPhone 4, няма да получат ъпгрейда.

При iPad минималното изискване е за моделите iPad Air и iPad Pro, iPad mini 2 и по-късни модели, както и четвърто поколение iPad. iOS 10 ще може да бъде използвана и на шесто поколение iPod Touch.

iOS 10 беше анонсирана през юни месец на WWDC и носи със себе си сериозна преработка на личния асистент Siri, който представлява нещо подобно на Cortana при Windows. От Епъл издадоха нов API, което позволи на разработчиците да създават приложения от трети страни. Сега например вече можете да поръчате Uber само с глас или пък да използвате Siri да премахва плейлисти от Spotify.

На лок скрийна вече има 3D Touch, който позволява отварянето и работата с приложенията чрез нотификации, без да е необходимо същинско отваряне на всяка една програма. Телефонът ще използва скенер за пръстови отпечатъци, за да се увери, че това сте вие. Самите нотификации ще извеждат повече информация, като по този начин ще премахват нуждата да отваряте самото приложение, за да получите повече детайли.

Прочетете още:  Android 7.1 идва с нови функции

Приложението iMessage е преработено из основи, като сега е много по-интерактивно и работи с всякаква медия. С него можете да например да рисувате картини или да изпращате тапети за десктоп.

Много интересна функция при iOS 10 е Rise to Wake, която ще показва всички нотификации и часа, само при повдигане на телефона, вместо както беше досега – с натискане на home бутона. Тази функция обаче е съвместима само с iPhone 6S Plus, iPhone 6S SE, iPhone 6S, iPhone 7 и 7 Plus.

В iOS ще могат и да се премахват предварително инсталираните приложения, които идват по подразбиране, което със сигурност ще се посрещне много добре от потребителите. От Епъл са се решили на тази стъпка за пръв път и се надяват да получат одобрението на клиентите си.

Щом веднъж iOS 10 стане налична, можете да я инсталирате от Settings->General->Software Update.

0/5 (0 Reviews)